Uncategorized

Leven met een erectiestoornis – alle oorzaken en behandelingen op een rij

Erectiestoornissen (ook wel ED voor erectiele disfunctie) zijn een veelvoorkomend probleem bij mannen van verschillende leeftijden. Deze aandoening wordt gekenmerkt als je geen erectie kunt krijgen of behouden, tenminste, een erectie die voldoende is voor seksuele penetratie. De grote fout die vaak gemaakt wordt, is dat dit enkel aan leeftijd wordt verbonden, maar niks is minder waar. Ook jongere mannen kunnen last krijgen van een erectiestoornis door verschillende oorzaken, zowel fysiek als psychisch.

Het is belangrijk om een duidelijk verschil aan te merken in het incidenteel optreden van het niet kunnen krijgen van een erectie. Dit kan iedere man wel eens overkomen. Zolang dit geen terugkerend thema is, is er geen sprake van een erectiestoornis. Als je wel langdurig last hebt van ED symptomen, dan bestaat de kans dat je erectieproblemen hebt.

Een erectiestoornis brengt vaak veel negativiteit in het leven van de man. Uit onderzoek blijft dat de algehele levenskwaliteit van mannen met ED lager is dan mannen zonder ED. Het is dus zowel voor artsen als de mannen zelf van belang om proactief te handelen. Jammer genoeg hangt er een negatief stigma rondom ED, waardoor het doktersbezoek en de diagnose vaak pas in de late fases gebeurt. Maar er zijn voldoende manieren om een erectiestoornis te behandelen.

Onzekerheid speelt een grote rol bij een erectiestoornis. Het kan zelfs de oorzaak zijn. Deze onzekerheid gaat vaak gepaard met gedachten als:

 • “Ik ben niet man genoeg”
 • “Mijn partner geniet niet”
 • “Ik ben een loser”
 • “Laat maar, ik wil geen seks meer”

Dit helpt natuurlijk niet als alles al niet meezit. Het lastige aan een potentiële erectiestoornis is ook dat het niet even iets is wat je met vrienden of collega’s bespreekt vanwege het stigma wat eromheen hangt. Schaamte speelt een grote rol voor de man. ED managen is dan ook een lastige kwestie waar veel mannen zelf mee rond blijven lopen.

Bekende behandelmethodes zijn het gebruik van medicatie, het veranderen van de levensstijl, counseling, fysieke gezondheid, etc. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over ED, potentiële oorzaken en ED symptomen, bewezen oplossingen en natuurlijk zelfhulpstrategieën die je kan proberen om erectiestoornissen te behandelen. Zo kun je op een goede manier leren leven met ED om de levenskwaliteit te verhogen.

Wat is een erectiestoornis? Erectiestoornis oorzaken

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten: wat is ED nou precies? Men spreekt van een erectiestoornis als een man langere tijd geen stijve erectie kan krijgen of behouden met als doel om seksuele penetratie te hebben. Bij ED stroomt er niet genoeg bloed naar de zwellichamen die zich in de penis bevinden en is er sprake van een verminderde zenuwfunctie. Hierdoor kan een man geen erectie krijgen of behouden. Statistieken wijzen uit dat ongeveer 8% van alle mannen in Nederland te maken krijgt met een erectiestoornis.  

Een ED kan verschillende oorzaken hebben. Artsen kijken al snel naar een fysieke of psychische oorzaak (of een combinatie van beide). Leeftijd is vaak hetgeen waar eerst naar gekeken wordt. Het is zeker een belangrijke factor in het krijgen van ED, maar dit alleen hoeft niks te betekenen. Er zijn talloze fysieke en psychische oorzaken die mee kunnen werken, waardoor ook jongere mannen ED kunnen krijgen.

Fysieke oorzaken van ED

Er wordt vaak eerst gekeken naar potentiële fysieke oorzaken van ED. Dit is vooral om grote kenmerkende factoren uit te sluiten die kunnen wijzen op ED. Leeftijd speelt een cruciale rol bijvoorbeeld, maar het kan ook zijn dat iemand een bepaalde hartaandoening heeft of iets dergelijks. Dit zijn vaak redelijk duidelijke oorzaken.

Fysieke oorzaken van ED zijn onder meer de volgende risicofactoren:

 • Roken, alcoholconsumptie en/of drugs
 • Een ongezonde levensstijl (weinig beweging, slecht eten)
 • Overgewicht
 • Diabetes
 • Andere medicatie
 • Te hoge bloeddruk of cholesterol
 • Hart- en vaatziekten (vasculaire gezondheid)
 • Hormoonafwijkingen

En zo zijn er nog velen meer. Een enkele risicofactor kan al schadelijk zijn, laat staan als je er meerdere hebt. Aan sommige dingen kan men niks doen (zoals hormoonafwijkingen, ziekten, etc.), maar er wordt over het algemeen ook goed gekeken naar de levensstijl, aangezien dit bij een groot deel van de mannen met ED een probleem vormt.

Dat is het stukje waar je als persoon zelf veel in kan betekenen. Als een man bijvoorbeeld veel rookt, drinkt en ook nog eens ongezond eet, dan zal een arts altijd adviseren om daarmee te stoppen of minderen. Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar gezondheid speelt nou eenmaal een belangrijke rol bij het behandelen van ED.

Vasculaire gezondheid is zeer belangrijke rol bij het nagaan van fysieke oorzaken van een erectiestoornis. Vasculaire geneeskunde is gericht op de diagnose en behandeling van aandoeningen die aan bloedvaten gekoppeld zijn, wat natuurlijk centraal staat bij ED.

Daarnaast kan het niet verkrijgen van een erectie ook aan het gebruik andere medicatie liggen zoals plastabletten, medicatie voor prostaataandoeningen, medicatie voor hart- en vaatziekte, etc. Raadpleeg de arts voor meer info als je (meerdere) medicijnen slikt.

Psychische oorzaken van ED

Fysieke oorzaken zijn niet de enige reden van een erectiestoornis. Zo kunnen stress, drukte, relatieproblemen en andere psychologische factoren een goede reden zijn voor het hebben of krijgen van ED.

Faalangst is bijvoorbeeld een bekende oorzaak van erectiestoornissen. De druk om goed te presteren ligt dan vaak hoog, waardoor je als man constant bezig bent met of je het wel goed doet in bed of dat je je partner niet teleurstelt. Dit is funest voor een erectie. En de faalangst zal alleen maar meer gevoed worden door de erectiestoornis, waardoor je al snel in een vicieuze cirkel van onzekerheid terechtkomt.

Maar er kunnen ook meerdere dingen aan de hand zijn. Zo kunnen onderstaande psychologische factoren een grote rol spelen:

 • Depressie
 • PTSS (post traumatische stress stoornis)
 • Angst of stress
 • Laag zelfbeeld
 • Opvoeding (religieuze overtuigingen, etc.)
 • Schuldgevoel (soms door de ED)
 • Relatieproblemen (stress)

Vaak gaan deze dingen hand in hand met elkaar. Statistieken wijzen uit dat een negatief zelfbeeld gepaard met stress een grote invloed kan hebben in het krijgen en onderhouden van ED.

Een duidelijk verschil tussen een psychische en fysieke oorzaak is (meestal) zelf vast te stellen. Mannen krijgen namelijk een erectie ’s nachts tijdens het slapen en ’s ochtends als ze wakker worden. Als de oorzaak fysiek is, gebeurt dit vaak niet. Is de oorzaak psychisch, dan krijg je vaak deze erectie wel. Alsnog is het advies om dit altijd met een arts te bespreken.

ED prevalentie

ED prevalentie is altijd goed om bij stil te staan als je al klachten ervaart die een oorzaak kunnen zijn van een erectiestoornis. Het is van belang om gezond te leven en fysieke problemen met een arts te bespreken. Als je medicijnen slikt die als bijwerking een erectiestoornis kunnen veroorzaken, overleg dan eerst met jouw arts over de mogelijkheden. Stop nooit zomaar met voorgeschreven medicatie.

Heb je eerder last van mentale klachten? Therapie en counseling kunnen uitkomst bieden, maar dit kan een langdurig proces zijn. Als je nog geen ED hebt, maar wel last hebt van bepaalde klachten zoals depressie, constante stress of andere van de bovengenoemde oorzaken van ED, zoek dan professionele hulp via de huisarts om deze nare bijwerking te voorkomen.

Behandelopties voor erectiestoornissen

Afhangend van de diagnose zijn er meerdere behandelmogelijkheden. Ook kun je zelf dingen proberen om een ED te behandelen. Het belangrijkste bij een erectiestoornis is de communicatie hierover. Communicatie met de arts, partner(s) en andere deskundigen die er ter ondersteuning zijn.  

Als je een ongezonde levensstijl erop nahoudt, kunnen artsen en eventueel diëtisten meekijken hoe je zo optimaal mogelijk kan leven met ED. Vaak heeft men niet door dat je met een paar simpele levensstijlaanpassingen al een heel eind kan komen. Denk hierbij aan het minderen met bepaalde voedingsproducten, roken, alcoholconsumptie, etc. Hiermee ziet men binnen enkele weken al resultaat.

ED-medicatie als behandelmethode

Een meer bekende en vaak gebruikte behandelmethode is het gebruik van medicatie zoals Kamagra, Viagra, etc. Zo is bijvoorbeeld Kamagra is een middel dat mannen ondersteunt in het krijgen en behouden van een erectie. Kamagra’s effectiviteit en PDE5-remmers zorgen ervoor dat je stijf genoeg kunt worden om seks te hebben, zolang je ook seksueel opgewonden raakt. Een behandeling met Kamagra wordt dan ook vaak door artsen aangeraden.

Zeker als je last hebt van prestatiedruk of faalangst als hoofdoorzaak, is medicatie een goede manier om weer wat zelfvertrouwen te krijgen. Dan zit je hoofd niet in de weg van de seks en leer je weer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam, waardoor de medicatie over een tijd misschien niet eens meer nodig is.

Counseling en therapie ter ondersteuning van een erectiestoornis

En naast alle behandelmethodes en medicijnen is het ook van belang om inzicht te krijgen in jouw sekspartner(s). Voel je je fijn bij je partner(s)? Heb je het gevoel dat je heel erg moet presteren? Het is belangrijk om jezelf deze vragen te stellen en te concluderen of het probleem wellicht bij de relatie tussen jou en jouw partner ligt.

Ideaal gezien gaat een partner liefdevol en met begrip om met een erectiestoornis. Hierbij kan counseling een groot verschil maken. Dit kan zowel voor de man als de partner geschikt zijn. De counselor probeert te onderzoeken of er lang bestaande gewoonten zijn die wellicht veranderd kunnen worden.

Zo kan het zijn dat iemand liever in de middag seks heeft dan in de avond. Of wellicht voelt een man zich niet fijn bij een bepaalde manier van seks. Hoe dan ook, de counselor probeert tot de kern van de psychische problemen te komen en hierover proactief te adviseren.

Een combinatie van therapie en een behandeling met Kamagra

Als ED gepaard gaat met mentale klachten zoals depressie, angst, etc., dan is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te schenken. Therapie is een behandelmethode die zich voornamelijk richt op het oplossen van de langdurige oorzaak van ED, niet zozeer iets wat op de korte termijn een verschil gaat maken zoals medicatie. Therapie gepaard met bijvoorbeeld een Kamagra behandeling is dan aan te raden.

Mochten alle bovenstaande dingen na een lange tijd niet helpen, dan kan een uroloog adviseren om een chirurgische ingreep te doen. Ze plaatsen dan een erectieprothese om ED te verhelpen, maar wordt alleen gebruikt als een laatste hulpmiddel als niks anders schijnt te helpen.

Afbeelding met tekst, schermopname, Elektrisch blauw, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kamagra online bestellen om een erectiestoornis te behandelen

Kamagra stimuleert de bloedcirculatie naar de penis, waardoor mannen een betere erectie krijgen. De werkzame stof in Kamagra is Sildefanil, wat ervoor zorgt dat de bloedvaten in de penis wijder worden, waardoor er automatisch meer bloed naar de penis kan stromen. Het is een zeer behulpzaam middel bij zowel fysieke als psychische problemen.

Een belangrijke kanttekening is dat Kamagra alleen werkt bij seksuele opwindingen en stimulatie. Het is dus wel van belang dat je zin hebt in seks en dat er voldoende opwinding bij komt kijken. Anders zul je ook geen erectie krijgen. Het zorgt er dan ook niet voor dat je een aanhoudende erectie hebt.  

Over het algemeen is men zeer positief over het gebruik van Kamagra. Statistieken wijzen uit dat dit het beste alternatieve middel is voor de peperdure en niet te verkrijgen Viagra.

Kamagra gebruiksaanwijzing – hoe werkt het?

Het gebruiken van Kamagra is redelijk simpel. Je neemt een pil in en binnen ongeveer een halfuur zou je een erectie krijgen indien je ook seksuele stimulans hebt. Ongeveer twee uur na inname ervaar je de piek van de medicatie. Het is dan ook een advies om de seks ongeveer tegen die tijd te plannen.

Belangrijk! Heb je het gevoel dat je langdurig een erectie behoudt? Bijvoorbeeld langer dan vier uur? Neem dan contact op met een arts.

Mogelijke Kamagra bijwerkingen

Ook zijn er bijwerkingen die kunnen optreden bij inname van Kamagra. We benadrukken het feit dat Kamagra in samenwerking met bloeddrukverlagende middelen ten zeerste wordt afgeraden. Dit is levensgevaarlijk, zeker zonder enig overleg met een arts.

Kamagra bijwerkingen zijn voornamelijk onschadelijk. Wel is het van belang om de bijwerkingen van Kamagra goed in je achterhoofd te houden:

 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn of spierpijn
 • Overgeven, misselijkheid, diarree
 • Bloedneuzen
 • Slechter horen of korte doofheid
 • Verandering in kleurwaarneming
 • Pijnlijke erectie die lang aanhoudt (priapisme)
 • Hartritmestoornissen

Heb je het gevoel dat het helemaal misgaat nadat je Kamagra hebt ingenomen? Bel dan bij spoed het alarmnummer.

Kamagra vs. Viagra

Viagra is het meest bekende middel om een erectie te krijgen en te behouden. En ook al doet Kamagra exact hetzelfde, er zit wel degelijk verschil tussen beide pillen. Zo is Viagra alleen maar te krijgen op voorschrift van de arts. En hier zit ook een flink kostenplaatje aan vast. Bij Kamagra is dit niet het geval. Hiermee kan je vrij experimenteren tegen een relatief goedkope prijs. Wel gebruiken ze allebei dezelfde werkzame stof Sildenafil die al eerder benoemd is.

Op een veilig manier Kamagra bestellen online

Kamagra is velen malen goedkoper dan de meeste andere medicatie en is bij online apotheken te verkrijgen. Maar dat is niet zonde risico. Bedrijven hebben namelijk geen licentie nodig om Kamagra te verkopen. Dit zorgt ervoor dat de Nederlandse markt vol met neppers zit waar je Kamagra online kan bestellen.

Dit resulteert vaak in een middel dat niet werkt of een middel dat zelfs schadelijk is voor de algehele gezondheid. Daarom is het advies bij Kamagra bestellen online, om het te doen bij een betrouwbare winkel zoals deze om ervoor te zorgen dat je altijd goed zit.

Een ander noodzakelijk advies is om altijd te overleggen met je arts over het gebruik van Kamagra als je andere medicijnen hebt of bepaalde aandoeningen. Kamagra helpt bij ED, maar zoals eerder benoemd, in combinatie met bijvoorbeeld medicatie die de bloeddruk verlaagt, kan dit levensgevaarlijk zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *