Uncategorized

Design trends 2022 – traditioneel

Meer dan ooit in de interieurwereld kijken we naar interieurtrends voor 2022 in deze zin, in plaats van simpelweg als ‘een mode’. Of je het nu leuk vindt of niet, de afgelopen twaalf tot achttien maanden hebben een gedragsverandering geforceerd die maar langzaam opkwam – gericht op koestering, troost en kalmte.

De groeiende afkeer van fast fashion vertaalt zich ook naar het huis, met een duidelijke verschuiving van quick wins en goedkope, in massa geproduceerde huishoudelijke artikelen naar het inrichten en decoreren van onze huizen voor een leven lang, niet alleen een levensstijl.

Hier zijn de trends op het gebied van huishoudelijke artikelen voor 2022 om met een gerust geweten te omarmen. Bekijk hier de Nieuwemeubels.com kortingscodes.

Verbinding met de natuur

De opkomst van de biofiele ontwerpbeweging stimuleert een nauwere band met de natuur in de manier waarop we gedeelde ruimtes bouwen.

We zien dit in natuurlijke houtafwerkingen en meubels in het voordeel van kunstmatige of synthetische afwerkingen overal in huis. Keuken- en badkamerruimtes, inclusief ijdelheden, muren en plafondbekleding, worden afgewerkt in ruw hout, steen en beton.

Terwijl marmer blijft domineren in badkamers, keukens en kleinere meubels zoals salontafels en accessoires, is steen ook een groot succes in meubels, met warmere tinten zoals travertijn die een plons maken met een verfijnde, Italiaans geïnspireerde elegantie.

Natuurlijke kleuren

Kleurtrends voor 2022 weerspiegelen ook onze behoefte om dicht bij de natuur te zijn, variërend van eucalyptus en olijfgroen tot oker en kleibruin. Nog donkerdere kleuren maken een comeback in hout.

Het stopt ook niet bij vloeren. Vooral karamel, bruin en chocoladebruin gecombineerd met zachte crèmes”, stelt ze voor.

Als gedurfde kleuren je aanspreken, zijn ze onderweg, maar gebruik ze voorlopig in beperkte hoeveelheden. Oker en aqua zijn dit voorjaar in de mode om de tafel op te fleuren – ze zijn erg fris en hebben een mediterraan tintje.

Van multifunctionele ruimtes tot verbinding met de natuur, hier zijn acht dingen die je huis nodig heeft in 2022.

Een thuiskantoor

Er gaan weer kantoren open, maar veel mensen zullen niet vijf dagen per week weer aan het werk gaan.

Natuurlijke kleuren en materialen

Als je kijkt naar de trend en kleurvoorspelling in 2022, dan is deze beïnvloed door de paar gekke jaren die we hebben gehad met COVID, en het gaat nu om verbinding maken met de natuur.

Er zullen veel natuurlijke kleuren zijn, zoals beige en echt aardse groenen. We gaan ook veel natuurlijke materialen zoals hout en steen terug binnen zien.

Open wonen

Open wonen is al tientallen jaren de favoriete indeling, maar Fuller zegt dat de pandemie heeft aangetoond dat wonen in zones – gebruikelijk in oudere huizen – voordelen heeft.

Van nu af aan moet dus een zorgvuldig evenwicht worden gevonden tussen deze twee opties.

Een gezoneerde open indeling betekent in plaats van een studeerhoek, maar het kantoor is afgesloten en weg van de woonruimte gelegen. Familieruimtes zullen nog steeds vrij stromend zijn, maar kunnen functies bevatten zoals opklapbare deuren om de televisieruimte soms af te sluiten.

Multifunctionele ruimtes

Dit is een ruimte die voor verschillende doeleinden is ingericht en gemakkelijk kan worden aangepast wanneer uw behoeften veranderen. Denk aan meubels voor twee doeleinden die kunnen worden opgevouwen.

Ook heeft de kamer doorgaans voldoende opslagruimte nodig om rommel te verbergen, zoals fitnessapparatuur of kunstbenodigdheden.

Biofiel ontwerp

Dit ontwerpconcept gaat over het vergroten van de verbinding met de natuurlijke omgeving en is op dit moment erg populair.

Binnen onze huizen betekent dit zaken als meer natuurlijk licht, groen en meer luchtstroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *